İran Konsolosluğu ve El-Zahra Üniversitesi'nden Ziyaret

8 Temmuz 2019

İran İslam Cumhuriyeti Başkonsolosluğu’ndan Kültür Ataşesi Kurush Mughtaderi ve El-Zahra Üniversitesi eski Rektörü ve Öğretim Üyesi Enise Khazali Merkezimizi ziyaret ettiler.

Ziyarette gelecekte iki üniversite arasında yapılabilecek akademik ve kültürel faaliyetler ile ilgili çeşitli konular gündeme geldi. Özellikle edebiyat ve sanat alanında aynı dini inançtan ve benzer kültürel formlardan beslenen iki ülkenin üniversiteleri olarak yapılabilecek ortak projeler konuşuldu.

Khazali, iki ülkenin kültürel açıdan çok benzerlik gösterdiğine, bu sebeple kadınların karşılaştığı sorunların da birbirine benzediğine ve bu sorunların karşılıklı çalışmalar ile tespit edilerek, ortak çözümler bulunabileceğine; bunun için de El-Zahra üniversitesindeki kadın çalışmaları bölümü ile Toplum Araştırmaları Merkezi arasında köprü kurulabileceğine dikkat çekti.

Merkez Müdürümüz Danış da, İran’da kadınların özellikle spor alanındaki başarılarına dikkat çekerek bu noktada ülkemizdeki kadınları da spora ve özellikle uluslararası sportif müsabakalara daha fazla katılma konusunda cesaretlendirmek, imkân sağlamak ve önlerini açmak noktasında kendileriyle fikir alışverişi yapılabileceğini söyledi.