Milli Mücadele'ye Yerel Bakışlar Sempozyumu

"Milli Mücadele'ye Yerel Bakışlar" Sempozyumu, 22-24 Ekim 2021 tarihlerinde Gaziantep’te gerçekleştirilecek. Milli Mücadele'nin insan profilini ortaya koymayı amaçlayan; azınlıklar, din adamları, aydınlar, kadınlar, çocuklar, tüccarlar, köylülerin Milli Mücadele’deki rollerine de odaklanan projenin ikinci ayağı olan sempozyum, Türkiye Bilimler Akademisi, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep Üniversitesi iş birliği ile gerçekleşiyor.

Sempozyum, Milli Mücadele’nin Yüzüncü Yılı kapsamında TÜBA ve FSMVÜ işbirliği ile yürütülen Milli Mücadele’nin Yerel Tarihleri Projesi neticesinde yayınlanması planlanan dizinin hazırlanması sürecinin ikinci aşaması olacak. 7-8 Haziran 2021 tarihlerine İstanbul’da gerçekleştirilen Millî Mücadele’ye Yerel Bakışlar Çalıştayı’nda söz konusu dizi yayın için bir yol haritası çıkarılmış ve yayın ilkeleri tespit edilmişti.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenecek Millî Mücadele’ye Yerel Bakışlar Sempozyumu’nun amacı ise yüzüncü yılını idrak etmekte olduğumuz Millî Mücadele’nin yerel tarihleri ile ilgili mevcut birikimi değerlendirmek ve Millî Mücadele’nin çevreden merkeze bir tarihinin TÜBA himayesinde olabildiğince çok sesli ve katılımcı bir anlayışla yazılmasına katkı verebilecek tarihçi akademisyenler ve yerel tarihçileri bir araya getirmek... Sempozyumda Milli Mücadele alanında 40 akademisyen ve araştırmacının sunum ve değerlendirmeleri yer alacak.

Projenin Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi’ndeki hazırlıklarını, Türkiye Araştırmaları Merkezi ve Toplum Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi yürütüyor.

SEMPOZYUM PROGRAM KİTAPÇIĞI İÇİN TIKLAYINIZ

Etkinlik Türü : Sempozyum